Засідання Громадської ради при Міненерговугілля за участю Міністра

Категорія: Новини Опубліковано: Субота, 21 лютого 2015 Автор: Міненерговугілля
Громадська рада

Міністр Володимир Демчишин та заступник міністра Олександр Светелік взяли участь у засіданні Громадської ради при Міненерговугілля України. Під час заходу обговорено питання стану та перспектив розвитку паливно-енергетичного комплексу України у 2015 році.

Міністр наголосив, що цінує досвід членів Громадської ради та готовий підтримати позитивні ідеї та напрацювання. Також поінформував про ключові напрямки роботи Міністерства. Зокрема, наголосив на необхідності залучення інвестицій в енергетичну галузь, модернізації підприємств, врегулювання тарифів одночасно із впровадженням програм соціального захисту населення, а також залучення необхідних фінансових ресурсів для підготовки до наступного опалювального періоду, яка розпочнеться вже з квітня 2015 року.

Громадська рада

Крім того, Міністр підкреслив, що ключовим напрямком повинно бути впровадження заходів з енергоефективності, що дозволить зменшити енергозалежність та сприятиме зміцненню енергетичної безпеки України.

Міністром запропоновано залучити представників громадськості до робочих груп Міненеговугілля з метою розробки технічної документації, нормативно-правових актів тощо. Члени Громадської ради з свого боку запропонували відповідні рекомендації щодо врегулювання проблемних питань паливно-енергетичного комплексу.

Заступник Міністра Олександр Светелік прокоментував питання щодо діяльності Енергоринку України, законопроектної роботи та співпраці з експертами в енергетичній сфері.

Міненерговугілля