Енергетичний менеджмент: стан та перспективи розвитку

Категорія: Новини Опубліковано: Четвер, 21 травня 2015 Автор: Олександр Дупак
PEMS'2015

ШАНОВНІ УЧАСНИКИ КОНФЕРЕНЦІЇ, ГОСТІ ТА КОЛЕГИ!

Маємо честь вітати Вас на Другій Міжнародній науково-технічній та навчально-методичній конференції «Енергетичний менеджмент: стан та перспективи розвитку» від Центрального правління Науково-технічної спілки енергетиків та електротехніків України.

Конференція «Енергетичний менеджемент: стан та перспективи розвитку» присвячена науковим, технічним, економічним та навчально-методичним проблемам побудови сучасних систем енергетичного менеджменту, які дають змогу підвищити енергетичну ефективність функціонування держави на будь якому об`єкті при одночасному, накращому використанні всіх інших його ресурсів.

Енергетичний менеджмент – це постійно діюча система управління енергоспоживанням, яка дозволяє оптимізувати обсяги енерговитрат, прогнозувати і контролювати процеси вироблення, транспортування та використання необхідної кількості енергоресурсів для забезпечення ефективної господарської діяльності об`єктів.

Отже впровадження енергоменеджменту – це інноваційне рішення, пов`язане з модернізацією існуючого виробництва та управління на основі використання найкращої світової практики в галузі енергозбереження, впровадження досягнень інженерної науки (вітчизняної, в першу чергу, і світової).

На завершення я хотів би щиро побажати Вам плідної дискусії, тому що, це тема для глибокого, серйозного, а найголовніше – публічного обговорення, плідної співпраці ветеранів енергетики з молодью.

Мені також дуже приємно, що сьогодні у цій залі зібралось дуже багато молоді та студентів, адже що саме їм доведеться в найближчій перспективі визначати й реалізовувати стратегію розвитку держави.

В цьому році наша Спілка відзначає своє 135-річчя.

Попередні покоління енергетиків 135 років тому заснували перше в Україні товариство енергетиків та електротехніків, заклавши основи професійного ставлення до вирішення проблем розвитку енергетики і дух енергетичного братерства, об'єднавши кращих представників науки та інженерної техніки.

Закликаємо Вас у міру своїх можливостей зберегти у часи нинішніх історичних змін творче єднання енергетиків – учених, інженерів, економістів, а молоде покоління енергетиків зберегти дух енергетичного братерства, який закладений попередніми поколіннями енергетиків, для служіння Енергетиці і Державі.

Бажаємо всім учасникам конференції успішної плідної роботи!

Олександр Дупак,
віце-президент НТСЕУ