Огляд пресиІнформаційно-аналітичні випуски НТСЕУ про стан та перспективи паливно-енергетичного комплексу України

forumЯк уникнути типових помилок за проєктування та монтажу фундаментних уземлювачів. 15.09.2023 11:00

5EXX Міжнародний енергетичний бізнес форум «5Е»

17-19 жовтня 2023 року

Не старіють душею ветерани

Категорія: Новини Опубліковано: Четвер, 22 квітня 2010 Автор: НТСЕУ

Рада старійших енергетиків УкраїниТридцять п'ять років діє Рада старійших енергетиків України (РСЕУ), яка налічує нині 28 тисяч ветеранів енергетики, що працюють у 54 ветеранських організаціях. За цей час проведено велику роботу з вирішення соціальних питань, мобілізації набутого досвіду та знань ветеранів для надання допомоги фахівцям енергетичної галузі, зокрема, працівникам Мінпаливенерго, ЦК профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України, НТСЕУ, ГРІФРЕ, енергетичних підприємств та інших організацій енергетичного спрямування.

За час своєї діяльності та особливо за останнє десятиріччя розв'язано багато побутових проблем членів Ради, серед яких велика увага приділялася непрацюючим пенсіонерам. Так, нині 80% енергетичних об'єднань і підприємств виплачують додаткову фінансову допомогу малозабезпеченим пенсіонерам, ветеранам надають путівки на оздоровлення або фінансову допомогу на лікування.

Рада щороку організує зустрічі представників своїх регіональних організацій з керівництвом Мінпаливенерго, ЦК профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України, на яких розглядаються і розв'язуються гострі проблеми ветеранів енергетики.

Для виявлення талановитої молоді серед профільних підприємств і навчальних закладів члени Ради разом з НТСЕУ щороку проводять конкурси під девізом "Молодь - енергетиці України", на яких експертними комісіями розглядаються наукові роботи, представлені молодими фахівцями енергетичних підприємств, студентами і аспірантами вищих навчальних закладів.

Велику увагу РСЕУ приділяє діяльності існуючих і створенню нових музеїв енергетики, які дають уявлення про становлення та розвиток енергетичного господарства України. Цей безцінний історичний досвід необхідно передати молодому поколінню. За останні роки відкрито нові музеї у Дніпрообленерго, на Добротворській ТЕС, у Вінницяобленерго. Доповнено новими експонатами музеї Полтаваобленерго, Київенерго, Чернігівобленерго. Проведено реконструкцію музею Дніпрогес у зв'язку з 75-річним ювілеєм цього закладу. За ініціативою Ради увіковічена пам'ять видатних енергетиків України - Побігайла К.М., Карпенка Д.І., Строкова Г.І., Непорожнього П.С. Цим видатним енергетикам було встановлено меморіальні дошки з нагоди 100-річчя від дня їх народження.

Колектив Ради підтримує тісні зв'язки з ветеранами та ветеранськими організаціями країн СНД. Незабутніми залишилися зустрічі ветеранів енергетики СНД на українській землі, що проходили в Києві, Вишгороді, Яготині та на Дніпрогесі, російські енергетики влаштували теплий прийом у Москві та на Саяно-Шушенській ГЕС, білоруські - в Мінську та Бресті, казахські - в Астані.

Очолює Раду протягом останніх 17 років Почесний та Заслужений енергетик України, СРСР, СНД Чулков Є.І.