Міжнародна науково-практична конференція в ПАТ «Хмельницькобленерго»

Категорія: Новини Опубліковано: Середа, 19 жовтня 2016 Автор: Ірина Мота
Розподільчі мережі 0,4-35 кВ

У міжнародній науково-практичній конференції «Розподільчі мережі 0,4-35 кВ як складова частина локальних електроенергетичних систем майбутнього», яка відбулася 10-14 жовтня 2016 року в Ярмолинецькому РЕМ ПАТ «Хмельницькобленерго», взяли участь представники України, Польщі та Китаю. Україну представляли співробітники Міністерства енергетики та вугільної промисловості, НКРЕКП та Науково-проектного Центру Розвитку ОЕС України, більшості енергопостачальних компаній України, представники генерації, «Укрзалізниці» та інших промислових підприємств.

На конференції було заслухано майже 40 доповідей, у яких порушувались питання проблем проектування, будівництва, експлуатації та ремонту електромереж 0,4 – 35 кВ та пропозицій щодо їх вирішення, а також були заслухані доповіді посвячені використанню електромереж напругою 20 кВ. Учасники конференції були ознайомлені з найсучаснішими досягненнями науки та мікропроцесорної техніки з питань діагностування стану ізоляції, створення селективних захистів за однофазних замикань на землю (ОЗЗ), методів і способів експлуатації мереж, захисту від перенапруг та обговорення нормативних документів.

Керівники ПАТ «Хмельницькобленерго», зокрема в.о. Генерального директора Козачук О.І., Заслужений енергетик України Шпак Олександр Леонідович безпосередньо взяли участь у конференції та виступили з доповідями. Конференція пройшла на високому організаційному та технічному рівні. Слухачі з зацікавленням прослухали доповіді про досягнення підприємства та з увагою прослухали доповіді науковців НУ «Львівська політехніка», Вінницького НТУ у вирішенні питання організації роботи розподільчих мереж 0,4-35 кВ та перспектив на перехід на 20 кВ, впровадження наукових досягнень. Цікавими були доповіді про здобутки польських, європейських та китайських енергетиків у впровадженні нових технологій і організації праці в енергетиці. Учасники конференції відмітили велику роботу керівництва підприємства з організації роботи зі споживачами і організації роботи та охорони праці на підприємстві. Також слід відмітити велику роботу колективу з підготовки експонатів для музею, де зібрано багато цікавих старовинних речей з розвитку енергетики України.

На учасників конференції справило велике враження загальний охайний стан будівель та територій, чистота і європейський рівень ПАТ «Хмельницькобленерго», Ярмолинецького, Дунаївського та Камянець Подільського РЕМів, диспетчерських пунктів та інших приміщень, закритої трансформаторної підстанції ПС 110-10 кВ «Прибузька» з КРУЕ -110кВ та АСУ ТП у м. Хмельницькому, яка є унікальна за своїми технічними рішеннями, з використанням сучасного електрообладнання, що дозволяє підвищити надійність електропостачання та якість електроенергії для зростаючого навантаження споживачів.

Більшість учасників конференції проживали в профілакторії «Яблуневий сад», де працівники оточили нас увагою та привітністю. Після завершення конференції всі учасники отримали диск з фотографіями, а також отримають збірник доповідей. Сподіваємось, що про результати конференції всі учасники будуть довго розповідати своїм колегам, ділитись враженнями і новими знаннями.

Персонал ПАТ «Хмельницькобленерго» працює на благо України, дивлячись у майбутнє, організували щирий і сердечний прийом учасників конференції . Бажаємо усім нових звершень.

Фоторепортаж