Огляд пресиІнформаційно-аналітичні випуски НТСЕУ про стан та перспективи паливно-енергетичного комплексу України

forumЯк уникнути типових помилок за проєктування та монтажу фундаментних уземлювачів. 15.09.2023 11:00

5EXX Міжнародний енергетичний бізнес форум «5Е»

17-19 жовтня 2023 року

Повітряні та кабельні електричні мережі підприємств України. Основні напрями розвитку та підвищення ефективності

Категорія: Новини Опубліковано: Середа, 05 квітня 2017 Автор: Тетяна Бєлікова
Повітряні та кабельні електричні мережі підприємств України

Харківське регіональне науково-технічне товариство енергетиків та електротехніків, ДП НЕК «Укренерго», НТУ «ХПІ», ПАТ «Завод «Южкабель» за підтримки Міністерства енергетики та вугільної промисловості України згідно із зведеним планом проведення науково-технічних заходів в галузі енергетики України на 2017 рік 26-27 квітня в м. Харкові проводитимуть XIV науково-технічну конференцію «Повітряні та кабельні електричні мережі підприємств України. Основні напрями розвитку та підвищення ефективності».

За останні десятиліття в Україні виникла велика кількість проблем у сфері ефективної експлуатації електричних мереж номінальної напруги 6-110 кВ. Ці проблеми спричинено відсутністю чіткої технічної політики з перспективного розвитку мереж. Чинна нормативно-правова база суттєво обмежує можливості підвищення ефективності мереж вказаних класів напруги, що призводить до прийняття вісьма сумнівних рішень при їх проектуванні та спорудженні.

На конференції передбачається розглянути актуальні питання експлуатації, проектування та будівництва електричних мереж і їх окремих елементів, питання ефективності мереж при переводі на напругу 20 кВ. Заслухати пропозиції з формування технічної політики у мережах 6-110 кВ, заслухати доповіді представників організацій, які брали участь у перегляді ПУЕ.

Крім того, в межах конференції передбачається проведення круглого столу за темою: «Вибір і обґрунтування конструкції нелінійного обмежувача перенапруги». Ведучий - доктор технічних наук Шевченко С.Ю.

Планується виступи представників Заводу «Южкабель», АК «Харківобленерго», ТОВ «Таврида Електрик Україна», НУ «Львівська політехніка», НТУ «ХПІ» та інших за темами щодо експлуатації електричних мереж.

Як свідчить практика проведення минулих конференцій, розглянуті на них питання викликають великий інтерес та широкі дискусії, а живе й безпосереднє спілкування дає хороші результати.

Запрошуємо вас, шановні колеги, до участі в конференції.

Заїзд учасників 25 квітня 2017 р., робота конференції 26 і 27 квітня з 10-00 до 17-00 в конференц-залі Заводу «Южкабель» (ст. М «ім. Масельського», вул. Автогенна,7), від’їзд учасників 28 квітня 2017 р.

Телефони для довідок: тел./факс – (057) 376-60-58;
Бєлікова Тетяна Олександрівна 067-833-46-43; 099-756-01-18
Маслова Тетяна Григорівна 067-476-40-57.
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Програма

 За темою:

XII науково-практична конференція «Підвищення енергоефективності та надійності енергосистем і електромереж України»

Сучасні методи аналізу усталених режимів електричних мереж та стійкості електроенергетичних систем

Новітні досягнення у проведенні тренажерної підготовки оперативно-диспетчерського персоналу

Інформаційно-технологічне забезпечення експлуатації електричних мереж 6 – 35 кВ