З нагоди Міжнародного дня пам'яті жертв радіаційних аварій та катастроф

Категорія: Новини Опубліковано: Середа, 26 квітня 2017 Автор: Міненерговугілля
Чорнобильська АЕС

Чорнобильська катастрофа – то незагойний слід в історії України та гіркий урок для прийдешніх поколінь.

З 26 квітня 1986 року кожен житель планети відчув, яке насправді крихке життя і яка вразлива планета. Мільйони людей переосмислили роль і завдання науково-технічного прогресу, зрозуміли важливість відповідальності кожного за втручання у світ природи, за впровадження нових проектів, адже іншої планети в нас немає і не буде.

Без сумніву, в атомної енергії, яка дешева та екологічно чиста, велике майбутнє. Наша ціль - зробити атомну енергетику максимально безпечною для планети, розробити такі системи захисту, які миттєво реагуватимуть на будь-які найменші проблемні питання і не просто допоможуть уникнути подібних аварій, а зроблять їх неможливими!

Слід зазначити, що в Україні забезпечено сталий та безпечний режим роботи АЕС відповідно до Закону України «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку» та положень Конвенції про ядерну безпеку. На системній основі впроваджуються заходи з підвищення рівня безпеки діючих АЕС України відповідно до вимог національних норм, правил і стандартів з ядерної та радіаційної безпеки, рекомендацій Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) та з урахуванням передової міжнародної практики.

Цього дня ми згадуємо людей, які ціною власного життя і здоров’я рятували мешканців Прип’яті, навколишніх сіл, усієї України. Тоді на ліквідацію наслідків катастрофи було кинуто фахівців усіх галузей промисловості, серед яких понад 10 тисяч енергетиків з усієї України.

Щиро вдячні всім тим, хто брав участь у ліквідації наслідків масштабної катастрофи. Світла пам'ять тим, кого вже немає з нами, але завдяки самовідданості яких врятовано життя мільйонів українських громадян.

Переконаний у фаховості енергетиків України. Завдяки їх професійній роботі та високому рівню відповідальності наші АЕС відповідають усім вимогам безпеки і надійно служитимуть людям.

Міненерговугілля