Затверджено стратегію розвитку Укренерго

Категорія: Новини Опубліковано: Субота, 06 травня 2017 Автор: НТСЕУ
НЕК «Укренерго»

В Укренерго затвердили стратегію розвитку Компанії на майбутні 10 років. Документ чітко окреслює орієнтири, завдання та цілі щодо усіх аспектів діяльності підприємства задля його перетворення через 10 років в інтегрований в ENTSO-E оператор системи передачі, який входить до ТОП-5 європейських TSO за витратами на одиницю встановленої потужності обладнання та рівнем технологічного розвитку.

В результаті системних перетворень Укренерго являтиме собою гнучкий «мозковий центр», що управлятиме мережею передачі в автоматизованому режимі та слугуватиме майданчиком для впровадження новітніх технологій в енергетиці.

Стратегія сформована з урахуванням кращого міжнародного досвіду, містить грунтовний прогноз змін навколишнього середовища, SWOT-аналіз та має проміжні точки реалізації цілей та завдань на найближчу (1-2 роки), середньо- (5 років) та довгострокову перспективи.

«Розробляючи стратегію розвитку Укренерго, ми врахували досвід діяльності та реформування цілої низки європейських системних операторів з Австрії, Німеччини, Польщі, Чехії, Словаччини, Грузії, Угорщини, – прокоментував подію Директор з інвестицій та стратегії ДП «НЕК Укренерго» Володимир Кудрицький, – Тенденції скрізь приблизно однакові – впровадження «розумних мереж», зменшення впливу людського фактору на більшість процесів, новий підхід до диспетчеризації та балансування в енергосистемі з урахуванням зростаючої частки генерації з ВДЕ. У наступні 10 років маємо втілити чимало перетворень, і стратегія – наша дорожня карта на цьому шляху».

Складові елементи Стратегії можна умовно розділити на три ключові групи:

«Прийшовши в Укренерго, я поставив перед собою амбітну мету: перетворити громіздке та неефективне пострадянське підприємство у сучасну, мобільну та зрозумілу для всіх європейську компанію. Основою будь-якої діяльності є стратегія – чітке бачення та розуміння цілей та завдань, що стоять перед тобою у певний період часу. Нова стратегія Укренерго – плід нашої спільної кропіткої праці, палких дискусій з представниками не лише апарату управління, але й відокремлених підрозділів. Адже переконаний, що кожен працівник Компанії має розуміти, куди і як ми рухаємось, відчувати себе частиною процесу змін. Пишаюсь, що Стратегію розвитку Укренерго ми створили власними силами, не залучаючи високооплачуваних сторонніх експертів», – наголосив, коментуючи документ керівник Укренерго Всеволод Ковальчук.

Презентація «Стратегія розвитку ДП «НЕК «Укренерго» 2017-2026»

Укренерго з новим логотипом, новим сайтом за новою адресою