Координаційний центр із забезпечення запровадження нового ринку електричної енергії

Категорія: Новини Опубліковано: Середа, 16 серпня 2017 Автор: НТСЕУ
Координаційний центр із забезпечення запровадження нового ринку електричної енергії

Рішенням Уряду створено Координаційний центр із забезпечення запровадження нового ринку електричної енергії. Очолив його Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон, який в Уряді опікується питаннями енергетики.

Координаційний центр із забезпечення запровадження нового ринку електричної енергії – це дорадчо-консультативний орган при КМУ, створити який Уряд повинен був відповідно до прикінцевих положень Закону України «Про ринок електричної енергії».

«На імплементацію закону відведено два роки. Але часу насправді обмаль, зважаючи на обсяг завдань, які разом з НКРЕКП нам слід виконати. Тому вже у наступні тижні ми проведемо перше засідання Координаційного центу, створимо робочі підгрупи і приступимо до напрацювання необхідних нормативно-правових документів», - повідомив Володимир Кістіон.

Водночас голова Координаційного центру із забезпечення запровадження нового ринку електричної енергії висловив пропозицію громадськості та представникам законодавчої гілки влади долучитися до підготовки необхідних підзаконних актів з тим, щоб спільними зусиллями напрацювати дієві рішення.

«Ми відкриті до співпраці, готові заслухати пропозиції реального сектору економіки, експертів галузі, наших міжнародних партнерів з тим, щоб спільними зусиллями напрацювати рішення, які дозволять впровадити в Україні конкурентний ринок електроенергії», - резюмував Володимир Кістіон.

Прес-служба КМУ