XVIII Міжнародна науково-практична конференція «Відновлювана енергетика та енергоефективність у XXI столітті»

Категорія: Новини Опубліковано: Четвер, 28 вересня 2017 Автор: НТСЕУ
Відновлювальна енергетика та енергоефективність у XXI столітті

27 вересня в КПІ ім. Ігоря Сікорського» розпочала роботу XVII Міжнародна науково-практична конференція «Відновлювальна енергетика та енергоефективність у ХХІ столітті».

Організаторами конференції є Національна академія наук України, Національний технічний університет України «КПІ імені Ігоря Сікорського», Представництво Польської академії наук в м. Києві, Інститут відновлюваної енергетики НАН України, Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України, Інститут відновлюваної енергетики НАН України, Українсько-Польський Центр розвитку технологій відновлюваних джерел енергії та енергоефективності Українсько-Польський центр КПІ ім. Ігоря Сікорського та інші.

Підтримку форуму надали проект ЮНІДО/ГЕФ «Підвищення енергоефективності та стимулювання використання відновлюваної енергії в агро-харчових та інших малих та середніх підприємствах (МСП) України», представництво Польської академії наук в м. Києві, Wartsila Corporation, ENERGY DEVELOPMENT UKRAINE, ATLAS GLOBAL ENERGY, ATLAS CAPITAL ENERGY.

Участь у конференції беруть понад 200 науковців, аспірантів, студентів, представників бізнес-структур, державного апарату. Країни-учасники конференції – Україна, Польща, Німеччина, Китай, Фінляндія, Азербайджан, Туреччина. На конференцію надіслано близько 130 доповідей, надруковано збірник тез доповідей учасників.

З вітаннями до учасників звернулися перший проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Юрій Якименко, директор Представництва Польської академії наук у м. Києві Генрік Собчук, академік-секретар відділення фізико-технічних проблем енергетики НАН України Олександр Кириленко, другий секретар Посольства республіки Польща Ян Каліновський, радник голови Держенергоефективності Костянтин Гура.

Перше пленарне засідання розпочалося з доповіді директора Інституту відновлювальної енергетики НАН України, директора МНТЦ вітроенергетики НАН України, завідувача кафедри відновлювальних джерел енергії КПІ ім. Ігоря Сікорського професора Степана Кудрі «Стратегії розвитку відновлювальної енергетики». У перший день роботи конференції її учасники також заслухали доповіді «Перехід України на відновлювальні джерела енергії до 2050: навіщо і як цього досягти» (Олександр Дячук, Інститут економіки і прогнозування НАНУ), «Міжнародний досвід одночасного впровадження відновлювальної енергетики та ринків електроенергії» (Ігор Петрик, директор з продажів Wartsila Energy Solutions, Фінляндія), «Перспективи розвитку ВДЕ та енергоефективність в Україні шляхом залучення найкращих практик міжнародних партнерів» (Ольга Буславець, Департамент електроенергетичного комплексу Міністерства енергетики та вугільної промисловості) та інші.

У рамках конференції на території університету між корпусами №1 та №6 було організовано виставку - презентацію зразків сучасного обладнання для використання в технологіях відновлювальної енергетики від вітчизняних виробників.

Програма Конференції

КПІ ім. Ігоря Сікорського