Підвищення ефективності проектування та експлуатації електричних мереж

Категорія: Новини Опубліковано: П'ятниця, 17 листопада 2017 Автор: Тетяна Бєлікова
Підвищення ефективності проектування та експлуатації електричних мереж

Науково-технічна спілка енергетиків та електротехніків України (НТСЕУ), Харківське регіональне науково-технічне товариство енергетиків та електротехніків, ДП «НЕК «Укренерго», НТУ «ХПІ», ПАТ «Завод «Южкабель» за підтримки Міністерства енергетики та вугільної промисловості України згідно із зведеним планом проведення науково-технічних заходів в галузі енергетики України на 2017 р. проводять 6-7 грудня в м. Харкові на базі ПАТ «Завод «Южкабель» ХV науково-технічну конференцію «Підвищення ефективності проектування та експлуатації електричних мереж».

Останнім часом в Україні велика увага приділяється проблемам у сфері ефективної експлуатації електричних мереж номінальною напругою 6-110 кВ. Ці проблеми пов’язані з відсутністю чіткої технічної політики з перспектив розвитку цих мереж. Чинна нормативно-правова база суттєво обмежує можливості підвищення ефективності електромереж зазначених класів напруги, що призводить до прийняття сумнівних рішень при їх проектуванні та спорудженні.

Мета конференції: розгляд актуальних аспектів проектування, спорудження та експлуатації електричних мереж, застосування кабельних ліній з ізоляцією із шитого поліетилену, використання захищених проводів на лініях електропередач та їх захист від атмосферних перенапруг, розгляд нових конструкцій ліній, захисту обладнання електромереж, у тому числі обертаючих машин, проблеми електромереж при переводі їх на напругу 20 кВ. Також будуть розглянуті питання управління режимами роботи мереж середніх класів напруг при наявності в них розподіленої генерації, напрям зниження втрат потужності в електричних мережах, діагностика високовольтного маслонаповненого обладнання. Планується обговорення пропозицій з формування технічної політики в мережах 6-110 кВ.

Під час конференції заплановано проведення круглих столів за темами: «Проблеми діагностування високовольтного маслонаповненого обладнання», ведучий – професор Шутенко О. В., «Захист високовольтного обладнання від перенапруг», ведучий – доктор технічних наук Шевченко С. Ю.

Передбачено виступи представників ПАТ «Завод «Южкабель», АК «Харківобленерго», НУ «Львівська політехніка», НТУ «ХПІ», КПІ ім. Ігоря Сікорського та інших за темами, пов’язаними з експлуатацією електричних мереж.

Як показала практика проведення попередніх конференцій, питання, які було розглянуто, викликали великий інтерес у представників експлуатуючих організацій, а безпосереднє спілкування фахівців у форматі дискусійних обговорень сприяє досягненню вагомих результатів.

До участі в конференції запрошуються представники експлуатуючих, проектних, наукових організацій, які зацікавлені в обговоренні і вирішенні вищезазначених проблем.

Доповіді і повідомлення будуть опубліковані в матеріалах конференції.

 

Телефон для довідок: (057) 376-60-58; e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.;

Бєлікова Тетяна Олександрівна – (067) 833-46-43; (099) 756-01-18;

Маслова Тетяна Григорівна – (067) 476-40-57.