Інформаційне і технологічне забезпечення експлуатації електричних мереж 6-35 кВ. Досвід експлуатації мереж на підприємствах обленерго

Категорія: Новини Опубліковано: Середа, 28 лютого 2018 Автор: Ірина Мота

НТСЕУ, Львівська Регіональна НТСЕ України (упорядник), згідно зведеного Плану проведення науково-технічних заходів в галузі енергетики на 2018 рік, разом з Міненерговугілля України, НУ «Львівська політехніка», Інститут мікропроцесорних систем керування об’єктами електроенергетики (ІМСКОЕ), проводять науково-практичний семінар «Інформаційне і технологічне забезпечення  експлуатації електричних мереж 6-35 кВ.  Досвід експлуатації мереж на підприємствах обленерго», який відбудеться 20-23 березня 2018 р. в пансіонаті «Славський» за адресою: с.м.т. Славсько Львівської обл., вул. Устияновича, 35.

Інститутом мікропроцесорних систем керування об’єктами електроенергетики (ІМСКОЕ), м. Львів, розроблено і впроваджено в експлуатацію в мережах 6 – 35 кВ, зокрема в ПрАТ «Кіровоградобленерго», ПАТ «Львівобленерго», ПАТ «Хмельницькобленерго», ПрАТ «Закарпаттяобленерго», ПАТ «ДТЕК «Дніпрообленерго», підстанції Західної електротехнічної енергосистеми та інших об’єктах енергосистем України мікропроцесорну систему «АЛЬТРА – міні «АЛЬТРА», призначену для визначення (за необхідності відключення) приєднань з однофазним замиканням на землю (ОЗЗ), а також діагностування стану кабельної ізоляції електричної мережі.

Економічний ефект від впровадження даної системи досягається за рахунок вчасного відключення ОЗЗ, що деструктивно впливає на ізоляцію всієї електричнозв’язаної мережі, а також за рахунок вчасного вибракування і ремонту кабелів з пониженим рівнем ізоляції, що постійно моніториться та реєструється системою.

На семінар запрошуємо головних інженерів, технічних директорів, начальників та фахівців електротехнічних служб обленерго, електростанцій, а  також головних енергетиків та електриків  промислових підприємств, вугільної, хімічної, вагонобудівної, кар’єрної промисловості, залізниці, метрополітену, нафтогазового комплексу та інші.

У семінарі візьмуть участь науковці НУ «Львівська політехніка», Інституту мікропроцесорних систем керування об’єктами електроенергетики - розробники пристрою «Альтра», Вінницького НТУ та інші.

Мета семінару: обговорення проблем модернізації мереж 6 – 35 кВ та пропозицій щодо їх вирішення, ознайомлення фахівців  з найсучаснішими досягненнями  науки та мікропроцесорної техніки з питань діагностування стану ізоляції, створення селективних захистів за однофазних замикань на землю (ОЗЗ), методів і способів експлуатації  мереж, особливості використання нових технічних рішень в існуючих мережах, захист від перенапруг та результати впровадження пристроїв на підприємствах обленерго. Обговорення нормативних документів.    

Початок семінару  21 березня 2018 р. о 10.00 в конференцзалі пансіонату. Заїзд учасників 20 березня 2018 р.  До Славська можна доїхати потягом Київ-Ужгород, Харків-Ужгород, Одеса –Ужгород, Львів-Ужгород, Львів-Мукачево, де на вокзальній площі на  учасників буде очікувати транспорт пансіонату.

Заявку на участь  просимо надіслати в оргкомітет до 12.03.2018 р.
Теми доповідей приймаються до 10 березня 2018 р. Доповіді або тези просимо надати в електронному вигляді з метою  подальшої публікації в журналі «Электрические сети и системы».

 Контактні особи:

Мота Ірина Данилівна 032-256-3248, моб. 093-254-6817,  067-394-2955,
e-mail - Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Сабадаш Ігор Олександрович від «Львівської політехніки» - моб. 067-671-4154.

Проект Програми