Огляд пресиІнформаційно-аналітичні випуски НТСЕУ про стан та перспективи паливно-енергетичного комплексу України

forumЯк уникнути типових помилок за проєктування та монтажу фундаментних уземлювачів. 15.09.2023 11:00

5EXX Міжнародний енергетичний бізнес форум «5Е»

17-19 жовтня 2023 року

Звіт з оцінки відповідності (достатності) генеруючих потужностей

Категорія: Новини Опубліковано: Середа, 14 березня 2018 Автор: НТСЕУ
Укренерго

НЕК «Укренерго» оприлюднила проект Звіту з оцінки відповідності (достатності) генеруючих потужностей.Звіт розроблено відповідно до вимог Закону України від 13.04.2017 №2019 «Про ринок електричної енергії».

Оцінювання відповідності (достатності) генеруючих потужностей здійснено на короткострокову, середньострокову та довгострокову перспективу, відповідно до альтернативних сценаріїв розвитку енергетики України, зокрема, передбачених Енергетичною стратегією України на період до 2035 року «Безпека, енергоефективність, конкурентоспроможність».

Методологія моделювання попиту та пропозиції на електричну енергію в ОЕС України ґрунтується на використанні сучасних математичних моделей, які розроблені в Україні з урахуванням методологічних рекомендацій ENTSO-E, що є актуальним в контексті за планованого об’єднання енергосистеми України з енергосистемою континентальної Європи. Аналіз основних тенденцій розвитку генеруючих потужностей здійснено з урахуванням як наявних планів генеруючих компаній, так і актуальних та майбутніх вимог чинних нормативно – правових актів, зокрема, вимог «Протоколу про приєднання України до Договору про заснування Енергетичного Співтовариства».

Оцінювання ризиків ОЕС України у разі настання критичних умов її функціонування, розрахунки режимів роботи ОЕС України за ймовірними та найгіршими сценаріями, визначення заходів із запобігання дефіциту генеруючої та передавальної потужності здійснено з використанням доступних Оператору системи передачі засобів математичного моделювання та інформації.

Ознайомитися з проектом Звіту