Молодь – енергетиці України 2017

Категорія: Новини Опубліковано: Четвер, 26 квітня 2018 Автор: НТСЕУ
Ігор Насалик

Привітання Міністра Ігоря Насалика фіналістам конкурсу молодих науковців та вчених «Молодь – енергетиці України 2017»

Енергетика - це завжди молода галузь, адже вона постійно потрібує нових ідей, пошуку і поступу.  Людство шукає нові джерела енергії, адже викопні енергоресурси вичерпуються, і настав час подбати про те, що ми залишимо для нащадків. Тому енергетичній галузі потрібні фахівці, які мають нові знання, ідеї, прагнуть нових досліджень та здійснення реформ.

Ще одна проблема сьогодення – енергетична незалежність і безпека. Той, хто має розвинуту енергетичну інфраструктуру та достатні енергетичні ресурси, той має найбільший вплив на світовому ринку і конкурентоспроможну економіку. Без сумніву, європейський курс, обраний нашою державою, є добрим стимулом і  можливістю сформувати ринки, інтегруватися до європейського економічного простору, підвищити рівень життя наших громадян.

Розпочаті системні реформи в енергетичній сфері є можливістю реалізації для молодих енергетиків та вчених. Тому розраховуємо на ваш творчий потенціал і готові до співпраці.

Дякую організаторам конкурсу Громадській організації «Всеукраїнська Рада ветеранів праці енергетики»,  Національному технічному університетові України «КПІ ім. Ігоря Сікорського, Науково-технічній спілці енергетиків та електротехніків України, Раді молодих енергетиків України, які докладають багато зусиль для організації та проведення конкурсу, відкриваючи нові таланти в енергетиці.

Вітаю також наукових керівників, які сьогодні розділяють із своїми вихованцями  радість перемоги у конкурсі.

Бажаю вам подальших успіхів, невпинного пошуку, наукових знахідок. Нехай оптимізм, наснага  і віра в енергетику, в нашу країну будуть постійними супутниками у вашому житті!

З повагою

Міністр Ігор Насалик

Довідка

Мета ХVIІ Всеукраїнського конкурсу «Молодь енергетиці України 2017: відкритий конкурс молодих вчених та енергетиків» полягає в широкому залученні молоді до вирішення проблем паливно-енергетичного комплексу (ПЕК) України; підвищенні техніко-економічних показників роботи ТЕС, АЕС та інших енергетичних об’єктів ПЕК; покращенні екологічних показників роботи енергоблоків; впровадженні нових енергозберігаючих та екологічно чистих технологій; підвищенні ефективності видобутку, підготовки та спалювання вітчизняного вугілля; розробці пропозицій щодо стратегії розвитку енергетики України.

У конкурсі встановлено наступні номінації:

За темою:

Молодь – енергетиці України

Молодь – енергетиці України 2015