II Регіональна конференція SEERC 2018: Енергетична безпека та інновації

Категорія: Новини Опубліковано: Четвер, 26 квітня 2018 Автор: НТСЕУ
II Регіональна конференція SEERC 2018: Енергетична безпека та інновації

Глобальна енергетична система знаходиться в процесі постійного розвитку та кардинальних змін і ці зміни відбуваються швидше, ніж можна було очікувати. У найближчі 20 років світове споживання електроенергії може зрости більш ніж на 50% при цьому викиди парникових газів зменшяться на 75%*. Це стане можливим завдяки  більше $10** трлн  глобальних інвестицій до 2040 року лише у нові  ефективні генеруючи потужності. Стрімке зростання енергетичних потреб вимагає реорганізації існуючих механізмів роботи та переосмислення системи енергозабезпечення в цілому .Безумовно, такі зміни відбудуться не за один день але модернізація та вдосконалення ключових механізмів системи вимагають від нас рішучих дій вже зараз.

Нова енергетична Стратегія України до 2035 року визначає стратегічні напрямки та умови подальшого функціонування та розвитку енергосистеми України на шляху до її інтеграції в об’єднану європейську енергетичну систему, зокрема впровадженню сучасних конкурентних на світовому ринку наукових розробок систем та обладнання. Наразі вже успішно функціонують інноваційні інфраструктурні проекти, впроваджено зміни щодо управління енергоресурсами – протягом 2017 року було затверджено 4 закони, що регулюють енергоефективність України.

Тому надзвичайно важливими є можливість обміну досвідом між українськими учасниками енергетичного ринку з іншими експертами СІГРЕ та обговорення найшвидших і ефективних шляхів євроінтеграції української енергосистеми.

ДРУГА РЕГІОНАЛЬНА КОНФЕРЕНЦІЯ SEERC 2018: ЕНЕРГЕТИЧНА БЕЗПЕКА ТА ІННОВАЦІЇ відбудеться в Києві 12-13 червня 2018 року і покликана стати комунікаційним майданчиком для продуктивного діалогу між представниками Центрального та Південно-Східного європейського регіону, міжнародної спільноти фахівців енергетиків, представниками української влади, розробниками інноваційних підходів, систем та обладнання, а також всіх зацікавлених в розвитку електроенергетики.

УЧАСНИКИ КОНФЕРЕНЦІЇ – члени СІГРЕ (90 країн світу), частка з яких SEERC - 15 країн. Це велика територія з безліччю цікавих проектів, інноваційних рішень і баченням майбутньої енергосистеми.

ПРОГРАМА

РЕЄСТРАЦІЯ

Довідка

МІЖНАРОДНА РАДА З ВЕЛИКИХ ЕЛЕКТРИЧНИХ СИСТЕМ CIGRE (від французького Conseil International Des Grands reseaux Électriques) – це неурядова та неприбуткова організація, що покликана модернізувати електроенергетичний сектор Центральної та Східної Європи. Центральний офіс знаходиться в Парижі. Україна є активним членом організації – модернізує власний енергоринок та активно співпрацює з партнерами на світовому рівні.

SEERC є регіональним об’єднанням CIGRÉ – Міжнародної ради з великих електроенергетичних систем. CIGRE - провідна всесвітня електроенергетична асоціація, що охоплює технічні, економічні, організаційні проблеми в галузі електроенергетики, а також питання  охорони навколишнього природного середовища, яка заснована у 1921 році із штаб квартирою у Парижі і зараз об’єднує більше 10 тис. експертів фахівців-енергетиків та 1000 всесвітньо-відомих компаній.

ОРГАНІЗАТОР КОНФЕРЕНЦІЇ - Міжнародна рада з великих електроенергетичних систем СІГРЕ в Україні(СІГРЕ-Україна).

Генеральний партнер заходу -  Національна енергетична компанія «Укренерго».


* За прогнозом розвитку від Bloomberg New Energy Finance (BNEF)
** Джерело: BNEF