Створюється враження, що ми в безвихідній ситуації, і точку неповернення пройдено

Категорія: Новини Опубліковано: Понеділок, 01 жовтня 2018 Автор: Олександр Дупак
ОЕС України

Члени Центрального правління НТСЕУ Віталій Скляров, міністр енергетики України (1982-1993), Вілен Семенюк,  міністр енергетики України (1993-1995), Олексій Шеберстов, міністр енергетики України (1995-1996, 1997-1999), Олександр Светелік, президент «CIGRE-Україна» у статті «Мовчати не можна» звертають увагу державних і громадських діячів, громадян країни, що за останні 27 років не побудовано жодної електростанції в Україні, що електроненергетику недофінансовано принаймні на 85-90 млрд дол., і жодних серйозних уведень в експлуатацію генеруючих потужностей у найближчі 10-12 років не варто очікувати, а також звертають увагу на інші тривожні тенденції та просто помилки, які створюють пряму загрозу національній безпеці й енергетичній незалежності держави.

Одночасно автори статті надають професійно та науково обґрунтовані пропозиції щодо удосконалення на найближчий час і на довгострокову перспективу  енергетичної стратегії України, запровадження світових досягнень науки та інженерної техніки, прискорення приєднання до Об’єднання енергетичних систем країн ЄС.

Пропонуємо партнерам ознайомитися із матеріалами статті і до 15 жовтня надати Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. свої коментарі та пропозиції.

Пропозиції будуть узагальнені, погоджені з авторами статті і направлені на адресу Президента України, Верховної Ради України і Кабінету Міністрів України, Міненерговугілля України, Енергетичного співтовариства Європи, можливо на адресу Європейської Економічної Комісії Організації обʼєднаних націй  та іншим організаторам 9-го Міжнародного Форуму з енергетики для сталого розвитку.

З повагою

Віце-президент, голова Виконкому НТСЕУ
Заслужений енергетик України
О. Дупак