Огляд пресиІнформаційно-аналітичні випуски НТСЕУ про стан та перспективи паливно-енергетичного комплексу України

forumЯк уникнути типових помилок за проєктування та монтажу фундаментних уземлювачів. 15.09.2023 11:00

5EXX Міжнародний енергетичний бізнес форум «5Е»

17-19 жовтня 2023 року

Глобальні виклики у сфері енергетики

Категорія: Новини Опубліковано: Вівторок, 13 листопада 2018 Автор: НТСЕУ
IX Міжнародний форум з енергетики для сталого розвитку

Впродовж чотирьох днів 12-15 листопада у Києві триватиме 9-й Міжнародний форум з енергетики для сталого розвитку, де енергетики і політики усього світу розглянуть питання сталої енергетики та шляхи досягнення цілей сталого розвитку ООН у майбутньому.

Мова також йтиме про ключові напрями енергетичної політики України, зокрема щодо інтеграції енергетичного ринку України в енергетичний ринок ЄС. Плануються участь представників ООН, ЄС, Світового банку, ЄБРР, МЕА, IRENA, МАГАТЕ.

Організаторів та учасників IX Міжнародного форуму з енергетики для сталого розвитку привітав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман:

Шановні колеги!

Від імені Уряду України та від себе особисто вітаю з початком роботи 9-го Міжнародного форуму з енергетики для сталого розвитку!

Щорічні міжнародні форуми з енергетики в інтересах сталого розвитку, які організовуються під егідою Організації Об’єднаних Націй, є вагомим внеском у глобальний діалог із питань диверсифікації напрямків постачання енергоресурсів, обміну інноваційним досвідом, захисту критичної енергетичної інфраструктури, впровадження новітніх технологій, підвищення енергоефективності та зменшення згубного впливу на довкілля.

Усі ці виклики стоять також перед Україною, а їх вирішення, як і модернізація паливно-енергетичного комплексу нашої держави, є серед пріоритетів Уряду України. З цією метою затверджено Енергетичну стратегію України до 2035 року, прийнято ключові законодавчі акти для формування повноцінних ринків газу та електроенергії. Переконаний, що оприлюднення інформації у формі відкритих даних, впровадження Ініціативи прозорості видобувних галузей, заходи з дерегуляції лише посилюють довіру до України як надійного міжнародного партнера в енергетичному секторі.

Переконаний, що заходи такого високо рівня, як 9-й Міжнародний форум з енергетики для сталого розвитку, а також проведені на його полях зустрічі і переговори, зокрема за участі представників ООН, ЄС, Світового Банку, ЄБРР, МЕА, IRENA, сприятимуть подальшому соціально-економічному розвитку нашої держави, активній економічній та енергетичній інтеграції України до європейського простору, зміцненню європейської енергетичної безпеки.

Привітання Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика:

Шановні колеги, гості, учасники Форуму!

Проведення 9-го Міжнародного форуму з енергетики для сталого розвитку в Україні є знаковим, адже Україна демонструє чітке прагнення стати учасником європейського ринку, просування економічних реформ, зокрема в енергетичному секторі, та дотримання тих цінностей, які сповідують країни – члени ООН. Досягнення Цілей сталого розвитку ООН, прагнення відкритого діалогу, більш тісного співробітництва єднає провідні країни світу, тому Міжнародний форум такого масштабу є майданчиком та дієвим інструментом для налагодження партнерських зв’язків, обговорення інвестиційних проектів та визначення спільних пріоритетів в енергетичній галузі.

Україна впроваджує реформи в енергетичному секторі у відповідності до законодавства ЄС, вимог міжнародної спільноти. Інтеграція енергетичного ринку України в енергетичний ринок ЄС є ключовим пріоритетом. Тому зусилля України спрямовані на імплементацію європейського законодавства.

Затвердження Енергетичної стратегії України до 2035 року стало поштовхом до активізації реформ, формування повноцінних ринків газу та електроенергії. Ми практично завершили формування законодавчої бази в енергетиці, що є основою захищеності та довіри інвесторів, реалізації можливостей в енергетичному секторі України.

Одним із викликів сьогодення є питання енергетичної безпеки. У цьому напрямку ми вживаємо заходи з метою диверсифікації постачання енергоресурсів, зменшення залежності в питаннях постачання ядерного палива. Успішним кроком стало будівництво Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива. Інвестори, які вже прийшли на український ринок, повною мірою відчувають зміни, які вже відбулись в Україні і активно тривають. Ми відкриті до співпраці і працюємо над створенням комфортних умов для ведення бізнесу.

Україна підтримує вимоги щодо відкритості та прозорості, дотримання Паризької угоди, збільшення частки відновлюваних джерел енергії. Розробивши низку стратегій розвитку ключових напрямків енергетики, необхідні плани і програми, Україна має дорожню карту та відкрита до діалогу і співробітництва з країнами- партнерами, фінансовими установами з метою реалізації спільних інвестиційних проектів.

Переконаний, 9-й Міжнародний форум з енергетики для сталого розвитку, стане основою розвитку більш ефективного співробітництва та реалізації нових проектів для Досягнення Цілей сталого розвитку ООН.

«Ми усвідомлюємо, що у складний період економічного розвитку і в сучасних геополітичних умовах нам доводиться приймати іноді складні, непрості, але дуже відповідальні рішення. В той же час дуже важливо залишатися активним гравцем і активним учасником дискусій і рішень, які приймаються в умовах глобальних викликів, зокрема щодо зміни клімату, переходу до менш енергоємної економіки. Тому, дискусія, яка відбувається в Києві, є дуже важливою для нас, бо дає змогу довгострокового планування у питаннях, які хвилюють усі держави», - сказала заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України з європейської інтеграції Наталія Бойко під час прес-конференції в рамках форуму.

За темою:

IX Міжнародний Форум з енергетики для сталого розвитку

IX Міжнародний форум з енергетики для сталого розвитку. Сесії та семінари

Програма. День 1

Програма. День 2

Програма. День 3

Програма. День 4