Дифтарифи на електроенергію у світлі впровадження нового ринку електричної енергії

Категорія: Новини Опубліковано: П'ятниця, 05 квітня 2019 Автор: НТСЕУ
Дифтарифи на електроенергію у світлі впровадження нового ринку електричної енергії

Представники НТСЕУ взяли участь у засіданні за круглим столом на тему:«Дифтарифи на електроенергію у світлі впровадження нового ринку електричної енергії», яке відбулося вчора в НКРЕКП.

Як відомо, на виконання Закон України «Про ринок електричної енергії» з 01.01.2019 тарифи, диференційовані за періодами часу (для непобутових споживачів), які визначалися згідно з постановою НКРЕ від 20.12.2001 №1241 «Про тарифи, диференційовані за періодами часу», втратили чинність згідно з постановою НКРЕКП від 23.08.2018 №894.

Споживачі, які організували свою діяльність з врахуванням дифтарифів, почали нести збитки.

НКРЕКП наголошує, що споживачі електричної енергії, які користувалися тарифами, диференційованими за періодами часу, мають змогу, обрати відповідного електропостачальника та укласти з ним договір із застосуванням цін, що враховують добовий графік споживання електричної енергії.

Однак, при цьому, прилад обліку споживача має дозволяти фіксувати обсяг споживання електричної енергії у розрізі кожної години доби, а площадка вимірювання споживача має бути віднесена до групи «а». Це викликає у споживачів певні складнощі та додаткові витрати.

Нині НКРЕКП опрацьовує зміни до Тимчасового порядку з метою розповсюдження групи «а» на споживачів, які мають зонний, а не погодинний облік.