Ринок електроенергії в Україні та атомна енергетика: шлях до сталого розвитку чи деградація

Категорія: Новини Опубліковано: П'ятниця, 11 жовтня 2019 Автор: НТСЕУ
Ринок електроенергії в Україні та атомна енергетика

Асоціація «Український ядерний форум» та громадська організація «Українське ядерне товариство» анонсують підготовку міжнародної конференції «Ринок електроенергії в Україні та атомна енергетика: шлях до сталого розвитку чи деградація», яка відбудеться 4 грудня 2019 року в готелі «Прем’єр Палас», м. Київ.

Ядерна енергетика є стратегічною галуззю економіки України, забезпечуючи понад 50% екологічно чистої електричної енергії для споживачів України. В липні цього року почав роботу ринок електроенергії, зараз саме час підбити перші підсумки, наскільки він ефективно працює, чи створено конкурентний ринковий механізм, чи досягає він заявленої цілі: забезпечення економіки України електроенергією за доступними цінами. Ці питання будуть головною темою обговорення на конференції. Наступною темою для обговорення будуть інвестиції в енергетиці в умовах нового ринку: реалізація поточних інвестиційних програм, а також перспективні інвестиції для підтримки безпеки ядерної галузі та її розвитку. Під час конференції планується обговорення європейського та світового практичного досвіду функціонування енергетичних ринків та їх можливостей щодо залучення інвестицій для розвитку. Для обговорення цих питань запрошуються провідні фахівці України, міжнародних організацій, експерти провідних компаній та установ.

Участь у конференції візьмуть представники Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства енергетики та захисту довкілля України, НЕК «Укренерго», НКРЕКП, ДАЗВ, НІСД, Центру Разумкова, FORATOM, НАЕК «Енергоатом», European Energy Community, Atlantic Council, EDF, Low Carbon Ukraine, DiXi Group, іноземних представництв.

Конференція передбачає дві сесії:

Подробиці на сайтах організаторів: Український ядерний форум, Українське ядерне товариство