Огляд пресиІнформаційно-аналітичні випуски НТСЕУ про стан та перспективи паливно-енергетичного комплексу України

forumЯк уникнути типових помилок за проєктування та монтажу фундаментних уземлювачів. 15.09.2023 11:00

5EXX Міжнародний енергетичний бізнес форум «5Е»

17-19 жовтня 2023 року

На ЧАЕС відновлено надійну схему електроживлення

Категорія: Новини Опубліковано: Неділя, 01 травня 2022 Автор: НТСЕУ
ЧАЕС

В Чорнобильській зоні відчуження відновлено надійну схему постачання електричної енергії, 30 квітня було підключено останню необхідну для цього лінію електропередачи 330 кВ.

Про це повідомляє ExPro з посиланням на НЕК «Укренерго».

«Сьогодні відновлено надійну схему живлення в Чорнобильській зоні відчуження. Вдень включено в роботу останню необхідну для цього лінію електропередачі 330 кВ», - повідомляють в компанії.

Також, в «Укренерго» зазначили, що напередодні, 29 квітня було підключено ще одну лінію 330 кВ на півночі Київської області, що дозволило підвищити надійність електропостачання в Києві. Поки триває відновлення підстанції та лінії мережі 750 кВ на Київщині.

Водночас, в Міністерстві енергетики Білорусі 22 квітня повідомляли, що з їх сторони електроенергія на ЧАЕС більше не надходить. 

Як зазначили в Білорусі, електроенергія поставлялася через лінію Мозирь-Чорнобильська АЕС, загалом за березень-квітень було поставлено 12,5 млн кВт-год.

Нагадаємо, що Чорнобильська АЕС 9 березня була повністю знеструмлена внаслідок ворожих дій російських окупантів, електроживлення важливих об’єктів забезпечували аварійні дизель-генератори. Згодом російські окупанти знову пошкодили лінію електропередачи, що живить Чорнобильську атомну електростанцію та місто Славутич, яка була відремонтована 13 березня аварійними бригадами НЕК «Укренерго».

15 березня в Міністерстві енергетики Білорусі заявили про початок поставок електроенергії на ЧАЕС.