Огляд пресиІнформаційно-аналітичні випуски НТСЕУ про стан та перспективи паливно-енергетичного комплексу України

forumЯк уникнути типових помилок за проєктування та монтажу фундаментних уземлювачів. 15.09.2023 11:00

5EXX Міжнародний енергетичний бізнес форум «5Е»

17-19 жовтня 2023 року

Аварійні роботи на Вуглегірській ТЕС завершені

Категорія: Новини Опубліковано: Середа, 17 квітня 2013 Автор: Міненерговугілля
Вуглегірська ТЕС

15 квітня було проведено другу виїзну нараду Комісії по встановленню причин аварії на Вуглегірській ТЕС м. Світлодарськ Донецької області. Під час наради було оголошено остаточні результати перевірки обставин займання, що призвело до такої серйозної аварії, та визначено план заходів з ліквідації наслідків.

Про результати перевірки та подальші кроки щодо ліквідації наслідків повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький під час брифінгу у Кабінеті Міністрів України 17 квітня.

«Пожежа на Вуглегірській ТЕС виникла через розгерметизацію системи подачі вугільного пилу на обладнанні другого блоку станції, у результаті чого трапився його витік і самозапалювання», - зазначив Міністр. Він також нагадав, що потім вогонь поширився на дах будівлі енергоблоку, трансформатори та інше обладнання. Вогонь охопив 1500 кв.м будівлі, відбувся обвал даху станції. Також внаслідок аварії постраждали і працівники ТЕС.

«На сьогодні ми можемо говорити, що завдані пожежею збитки будуть набагато нижчі, ніж очікувалося і прогнозувалося раніше. Тому було прийнято рішення провести капітальний ремонт Вуглегірської ТЕС замість повного відновлення. Комісією буде розроблено план капітального ремонту, однак, про чіткі терміни його реалізації ми зможемо говорити лише в червні. Наступне засідання міжвідомчої Комісії відбудеться 10 червня 2013 р., під час якого буде затверджено наступний етап відновлення ТЕС», - повідомив очільник Міненерговугілля.

За цей час Міністерство енергетики та вугільної промисловості забезпечило виконання доручень Президента України та Кабінету Міністрів України щодо ліквідації на слідків аварії на Вуглегірській ТЕС ПАТ «Центренерго». Зокрема:

1. Аварійні роботи на Вуглегірській ТЕС завершені.

2. Соціальні питання, у тому числі компенсації сім’ї загиблого та постраждалим вирішені повністю. Заробітна плата співробітників електростанції виплачується вчасно та в повному обсязі.

3. Намічено ряд конкретних заходів, які спрямовані для підготовки документації щодо проведення капітального ремонту ТЕС. Під час засідання дано низку доручень щодо проведення дефектації обладнання ТЕС, постачання обладнання з інших ТЕС та необхідності замовлення і закупівлі нового обладнання.

Міненерговугілля