Підсумки та плани НТСЕУ. Поспішай робити добро!

Категорія: Публікації Опубліковано: Понеділок, 01 грудня 2014 Автор: НТСЕУ
НТСЕУ

24 листопада 2014 року відбулися Науково-практична конференція «Організація протиаварійної роботи в енергетичній галузі України» та звітно-виборча конференція Науково-технічної спілки енергетиків та електротехніків України. Головував на заході Семен Поташник, голова громадського об’єднання «Всеукраїнська рада ветеранів праці енергетики», голова Громадської ради при Міненерговугілля, у робочій президії – Володимир Лушкін, директор ВП «Головдерженергонагляд», головний державний інспектор України з енергетичного нагляду, Олександр Кириленко, директор Інституту електродинаміки НАН України, Олександр Дупак, віце-президент, голова виконкому НТСЕУ, Юлій Куцан, заступник голови Громадської ради при Міненерговугілля, Роман Сердюков, головний інженер Державної інспекції з експлуатації електричних станцій і мереж.

Із вступним словом виступив Андрій Огньов, який зачитав привітання Міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Продана.

Від імені керівного складу Науково-технічної спілки енергетиків та електротехніків України привітав учасників Олександр Дупак. Він зазначив, що приємно зустрітися з колегами, відомими енергетиками, які визначають енергетичну політику країни, забезпечують надійність генерації і постачання енергії, які працюють на енергетичну безпеку держави.

У виступі Олександр Дупак згадав, як вчора на відкритті XII Міжнародного кінофестивалю «Покров» нагадували слова Блаженійшого Володимира «Поспішай робити добро!»

«Особливо це актуально в наш час. Вважаю доцільним також нагадати слова Блаженійшого у зверненні до нас, енергетиків, з нагоди 130-річчя нашого Науково-технічного товариства у вересні 2010 року. Він звернув нашу увагу, що слово «благодать» звучить грецькою як «енергія». Цією Божественною благодаттю - енергією живе увесь світ, що створений Богом. І хай Господь, - побажав Блаженійший, – благословить ваші труди та надійшле вам Свою небесну допомогу і благодать», – підкреслив Олександр Дупак.

Доповідь Романа Сердюкова «Роль Державної інспекції з експлуатації електричних станцій в організації протиаварійної роботи в електроенергетиці» було присвячено 75-річчю створення Інспекції.

Євген Арбузов, почесний головний інспектор з енергонагляду ВП «Головдерженергонагляд», ознайомив з діяльністю Держенергонагляду з контролю за забезпеченням надійного електропостачання споживачів.

Звіт про роботу Науково-технічної спілки енергетиків та електротехніків України за звітний період 2009-2014 рр. зроблено головою Виконкому НТСЕУ Одександром Дупаком (тези).

Звіт про результати перевірки діяльності Центрального правління в частині науково-технічної, інформаційно-аналітичної та фінансово-господарської діяльності за період 24.11.09-24.11.14 зроблено головою ревізійної комісії НТСЕУ Володимиром Тонким.

В результаті обговорення звітів було рекомендовано:

Обрано членів Центрального правління НТСЕУ.

Нагороджено Почесним знаком НТСЕУ керівника Державної інспекції з експлуатації електричних станцій і мереж Олександра Гутаревича та головного державного інспектора України з енергетичного нагляду Володимира Лушкіна.