500-й!

Категорія: Публікації Опубліковано: Четвер, 19 листопада 2015 Автор: НТСЕУ

Оприлюднено ювілейний випуск інформаційно-аналітичне видання «Огляд української преси з проблем паливно-енергетичного комплексу».

У випуску надається інформація про основні показники роботи ПЕК у поточному році за оперативними даними Мінпаливенерго та ДП «Енергоринок».

Широко у ЗМІ подаються теми збільшення тарифів на природний газ для населення, оптимізації корпоративного управління НАК «Нафтогаз України», диверсифікації постачання імпортного газу, реформування енергоринку.

Пригорнув увагу законопроект щодо корегування методики розрахунків комунальних тарифів із застосуванням моделі стимулюючого регулювання.

У пресі висвітлюються проблеми та перспективи атомної енергетики, створення Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

У випуску використано матеріали про актуальні теми ПЕК видань «УНІАН», «Дело», «Голос Столицы», «День», «Урядовий кур’єр», «Вести», «Голос України», «Сегодня», Радіо «Свобода», «Українські новини», «Forbes Україна», «РБК-Украина», «UAenergy», «Деловая столица», «FaceNews», «Інтерфакс-Україна», «Українська енергетика», «Зеркало недели», «ЭнергоБизнес», «ЭлектроВести» та інших.

Довідка. НТСЕУ з 1994 року із залученням провідних фахівців у галузі енергетики здійснює повсякденну аналітичну роботу щодо визначення основних засад, стану, проблем і перспектив розвитку паливно-енергетичного комплексу України.

За матеріалами Міненерговугілля, ДП «Енергоринок» та національних енергокомпаній кожні два тижня надається аналіз роботи ПЕК України, у тому числі з питань виробництва електроенергії, видобутку, постачання і споживання паливно-енергетичних ресурсів, розрахунків за відпущену енергію, фінансового стану підприємств і розвитку галузей ПЕК, соціального захисту працівників галузі та ін.

Найбільш перспективні плани розвитку ПЕК, відповідні обґрунтування та пропозиції, а також критична оцінка цих планів і стану ПЕК, що наведені у публікаціях українських газет та в електронних засобах інформації у стислій формі розміщується в Оглядах української преси з проблем ПЕК.

Ці інформаційно-аналітичні Огляди надаються керівному складу Міненерговугілля, НКРЕКП, ДП «Енергоринок» та енергетичних компаній, органам законодавчої та виконавчої влади країни, науково-дослідним та проектним інститутам.

Систематичне знайомство з аналізом роботи ПЕК, різними поглядами на технічні, економічні та політичні аспекти формування паливно-енергетичної політики допомагають приймати виважені рішення, з урахуванням громадської думки, досягнень науки та інженерної техніки, рішень законодавчої та виконавчої влади.

Огляд готується 2 рази на місяць.
Замовити можна за адресою вул. Хрещатик, 34, оф. 620, Київ-01001, а/с 142
або за тел. (044)-239-4773, (044)-278-4307