Енергія і середовище

Категорія: Публікації Опубліковано: Четвер, 09 лютого 2017 Автор: НТСЕУ
Енергія і середовище

Шановні юні друзі-колеги!

Науково-технічна спілка енергетиків та електротехніків України щиро вітає учасників фіналу Всеукраїнського конкурсу молодіжних проектів з енергоефективності «Енергія і середовище». Ми із задоволенням спостерігаємо за вашими успіхами на конкурсі, який 12-й рік поспіль збирає найбільш ініціативних, талановитих та небайдужих громадян України нової генерації. Результати вашої раціоналізаторської та винахідницької діяльності вселяють надію у тривалий сталий розвиток енергетичного сектору – запоруку економічного зростання, миру й добробуту.

Гасло конкурсу: «Збережемо енергію – збережемо Планету!» є сьогодні дуже співзвучним зі сподіваннями народів світу на успішне вирішення складних енергетичних та екологічних проблем. На усіх континентах найбільш свідомі люди намагаються знайти нові шляхи ощадного споживання енергії у побуті, створити нові промислові технології, здатні зменшити викиди парникових газів. Україна також увійшла до грона країн світу, які прийняли національні програми з енергозбереження.

Сподіваємось, що інтелект молодих людей, їх технічна думка знайдуть своє застосування з реалізацією національної програми енергозбереження на державних чи приватних підприємствах. Саме тут знадобиться ваш інтелект, наполегливість, уміння знаходити шляхи реалізації нових ідей і технічних рішень. Нехай вас надихають на успіхи приклади визначних вчених, конструкторів та винахідників світу, серед яких багато хто походить з України. Бажаємо вам знаходити як державну підтримку ваших благородних задумів, так й навчитися залучати кошти вітчизняних виробників та міжнародних інвестиційних фондів. Пам’ятайте, що втриматись у стрімкому потоці технічного прогресу ви зможете лише за умови постійного набуття нових знань та практичного досвіду.

Сьогодні, у чергову річницю набуття чинності Кіотського протоколу, бажаємо вам вдалого захисту проектів, яскравої демонстрації діючих моделей, переконливої презентації технічних і економічних розрахунків, а також подальших творчих успіхів, натхнення, наполегливості, нових проектів та ідей.

Віце-президент, голова Виконавчого комітету НТСЕУ,
заслужений енергетик України
Олександр Дупак

Довідка

Щорічний конкурс «Енергія і середовище» проводиться в рамках міжнародної освітньої програми SPARE (School Project for Application of Recourses and Energy) для учнів (вихованців) загальноосвітніх навчальних закладів, учнів, слухачів професійно-технічних навчальних закладів, вихованців (учнів, слухачів) позашкільних навчальних закладів віком до 17 років включно, а також педагогічних працівників загальноосвітніх, професійно-технічних і позашкільних навчальних закладів.

Конкурс проводиться Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді спільно з громадською організацію «Екологічний клуб «Еремурус» за підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України, Національної екологічної ради України і є національним туром Міжнародного конкурсу молодіжних проектів з енергоефективності «Енергія і середовище».

Мета Конкурсу – залучення учнівської молоді до науково-дослідницької та практичної діяльності в галузі енергоефективності та раціонального використання енергоресурсів, залучення педагогічних працівників навчальних закладів до популяризації ефективного використання та збереження енергії.

Фінал цього року відбудеться 16-17лютого за адресою: м. Київ, вул. Вишгородська, 19.