Огляд пресиІнформаційно-аналітичні випуски НТСЕУ про стан та перспективи паливно-енергетичного комплексу України

forumЯк уникнути типових помилок за проєктування та монтажу фундаментних уземлювачів. 15.09.2023 11:00

5EXX Міжнародний енергетичний бізнес форум «5Е»

17-19 жовтня 2023 року

Україна. Європа. Світ. Золотий фонд нації

Категорія: Публікації Опубліковано: Середа, 24 травня 2017 Автор: Олександр Дупак
Україна. Європа. Світ. Золотий фонд нації

З виступу Олександра Дупака, віце-президента, голови Виконкому НТСЕУ на презентації видання Української конфедерації журналістів з нагоди 10-ї річниці Всеукраїнської програми «Україна. Європа. Світ. Золотий фонд нації».

Дякую Конфедерації журналістів України, Борису Євгеновичу Патону і Оргкомітету, що протягом останніх 10-ти років залучали наше Товариство енергетиків та електротехніків, яке має 137-річну історію, до участі в Програмі «Україна. Європа. Світ. Золотий фонд нації».

За ініціативи і за безпосередньої участі наших членів Товариства багатьох поколінь, а це відомі у світі видатні вчені, інженери, державні і громадські діячи, створено могутній енергетичний комплекс України.

Назва нашого Товариства змінювалася протягом останніх десятиріч, але славні традиції творчої співпраці членів Товариства з впровадження досягнень науки і техніки у розвиток і збереження підприємств та організацій енергетичної галузі країни; у напрацюванні пропозицій щодо формування сучасної енергетичної політики країни, розробки довгострокової енергетичної доктрини і стратегії, відповідних комплексних програм їх реалізації.

Не випадково, що у новому Виданні серед Героїв України, лауреатів різних премій, видатних енергетиків України і ювілярів – є нариси про 20 членів Центрального правління Науково-технічної спілки енергетків та електротехніків України.

Але для продовження активної участі нашого Товариства у вирішенні проблем збереження і розвитку енергетичної галузі, у збереженні активної громадянської і фахової позиції, проведенні запланованих науково-технічних заходів і удосконаленні багаторічних інформаційно-аналітичних напраювань необхідна державна підтримка в діяльності нашої Спілки з боку законодавчих та виконавчих органів влади, Міненерговугілля та інших відомств, у тому числі фінансова та організаційна допомога.

Указом Президента України № 68/2016 «Про сприяння розвитку громадянського суспільства в України» передбачається підвищення ролі громадянського суспільства в різних сферах діяльності органів державної влади.

Національна стратегія сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки передбачає впровадження ефективних стимулів і дієвий механізм з боку держави, зокрема податковий, для юридичних осіб, які фінансово підтримають громадські організації.

Енергетика – особлива галузь! В Україні потрібно радикально удосконалювати кадрову політику в сфері енергетики, забезпечивши пріоритет енергетичного професіоналізму при формуванні керівного складу на всіх рівнях енергетичної галузі.

З побажанням успіхів всім учасникам презентації.

Шануймося, дорогі колеги, бо ми того варті!

Україна. Європа. Світ. Золотий фонд нації
Україна. Європа. Світ. Золотий фонд нації
Україна. Європа. Світ. Золотий фонд нації

v

Україна. Європа. Світ. Золотий фонд нації
Україна. Європа. Світ. Золотий фонд нації
Україна. Європа. Світ. Золотий фонд нації
Україна. Європа. Світ. Золотий фонд нації

Видатні українці. Нариси про життя славетних особистостей держави (Відео)

За темою:

Українці – великий європейський народ

Золотий фонд нації. Україна. Європа. Світ