Гідроенергетика і довкілля: сталий розвиток та збалансовані рішення

Категорія: Публікації Опубліковано: Понеділок, 23 квітня 2018 Автор: ЕнергоВсесвіт
Гідроенергетика і довкілля: сталий розвиток та збалансовані рішення

Завершено форум «Гідроенергетика і довкілля: сталий розвиток та збалансовані рішення» (м. Новодністровськ) – дискусійна платформа енергетиків, представників екологічних організацій України, Республіки Молдова, Португалії, Швеції, представників Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, комітету ПЕК, ядерної політики та безпеки ВР України, іноземних енергетичних компаній та експертів.

Організатори Форуму: Всеукраїнська Енергетична Асамблея та компанія «Укргідроенерго».

І. Плачков, голова ВЕА: Сьогодні розвиток гідроенергетики стає питанням національної безпеки України. Це соціальне і економічне питання в умовах всієї країни. Дністровська ГАЕС - не є локальним енергетичним обєктом, для вирішення питань регіону, це стратегічний обєкт світового масштабу. Розбудова ГАЕС, вирішуватиме питання швидкого вирівнювання добового споживання.

І. Сирота, генеральний директор «Укргідроенерго»: Цим Форумом ми хочемо відкрити великий професійний діалог між екологами та енергетиками щодо розбудови гідропотенціалу України. Під егідою Національної Академії України ми будемо моделювати оцінку впливу на екологію, який презентуємо всім зацікавленим сторонам. Ми робимо кроки назустріч. Розбудова дністровського гідровузла- це не проект минулого століття, це більше ідея минулого століття, а проект сьогодні корегується кожні 3-4 роки. Сьогодні гідрогенерація знаходиться в найкращому технічному стані в Україні в порівнянні з іншими генераціями.

О. Фіщук, губернатор Чернівецької обл.: Функціонування ГАЕС для регіону - це підвищення його капіталізації.

О. Домбровський, в.о голови комітету ПЕК: Моя місія на цьому заході,- вислухати всі пропозиції та проблематику та запропонувати підтримку галузі на законодавчому рівні. Ми маємо посилити діяльність Міжурядової комісії Україна-Молдова.

В.Кушніров, гендиректор директорату стратегічного планування та євроінтеграції Міненерговугілля: Міністерство виступає адвокатом розбудови гідроенергетики в Україні, знаючи глибоко проблематику ми запропонували кроки в прийнятій Енергетичній стратегії України до 2035 року. Ми виступаємо за всебічний професійний діалог

За мат. ЕнергоВсесвіт