Обрано новий склад Громадської ради при Міненерговугілля України

Категорія: Публікації Опубліковано: Четвер, 23 серпня 2018 Автор: НТСЕУ

22.08.2018 проведено Установчі збори з формування нового складу Громадської ради при Міненерговугілля України.

На початку зібрання державний секретар Міненерговугілля Максим Немчинов привітав учасників, подякував попередньому складу Громадської ради за плідну роботу та підтримку у впровадженні реформ в енергетиці.

«Міненерговугілля завжди отримує якісні експертні консультації  з питань розвитку галузі, оскільки до складу Громадської ради  входять відомі вчені-енергетики, досвідчені фахівці та управлінці», - підкреслив Максим Немчинов. Також висловив сподівання на подальшу ефективну співпрацю з громадськістю.

Ініціативна група прозвітувала про виконану роботу з підготовки Установчих зборів, яка здійснювалася відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів від 03.11.2010 № 996.

Головував на Установчих зборах президент Всеукраїнської громадської організації «Енергетична асоціація України» Василь Котко.

Нинішній голова Громадської ради Герой України Семен Поташник прозвітував про роботу Громадської ради при Міненерговугілля за 2016-2018 роки, відзначивши прогрес щодо налагодження діалогу з органами влади та активну участь членів Громадської ради в обговоренні нормативно-правових документів тощо.

Під час обговорення доповіді учасники зборів наголосили на можливостях щодо підвищення ефективності Громадської ради. Результативною формою, на думку представників громадськості, є прямий діалог, тому запропонували проводити щокварталу зустрічі з Міністром. Також звернули увагу на важливість реагування на пропозиції Громадської ради з боку Міністерства.

«Наше завдання – слушні пропозиції доводити до втілення в життя», – зазначив, зокрема, Василь Котко. – Є всі можливості і ресурси, щоб Громадська рада працювала більш ефективно з користю для суспільства».

На Установчих зборах обрано до складу Спостережної ради 27 представників громадських організацій.

Рішенням першого засідання нового складу Громадської ради головою Громадської ради при Міненерговугілля обрано Поташника Семена Ізрайлевича, який подякував за довіру.

«Громадська рада і надалі буде ефективним майданчиком для консультацій Міненерговугілля з громадськістю», - підкреслив голова Громадської ради.

Державний секретар Максим Немчинов привітав новообрану Громадську раду та запевнив, що Міненерговугілля дотримується пріоритетів щодо відкритості та налагодження тісної співпраці з громадськістю.

Міненерговугілля

За темою:

Збори Громадської ради при Міненерговугілля