Сергій Савчук: Із експертами Європейської економічної комісії ООН розглянули дієві шляхи стимулювання промислових підприємств до енергоефективності

Категорія: Публікації Опубліковано: Вівторок, 20 листопада 2018 Автор: НТСЕУ
***

Політику та конкретні шляхи підвищення енергоефективності у промисловості обговорили учасники  IX Міжнародного форуму з енергетики для сталого розвитку, організованого під егідою Європейської економічної комісії ООН.

За прогнозами експертів ЄБРР, виробництво електроенергії у світі зросте удвічі до 2060 року. При цьому буде спостерігатися тенденція до зменшення використання викопного палива у структурі виробництва електроенергії.

Тому енергоефективність у промисловості для багатьох країн, у тому числі України, – невід’ємна складова розвитку економіки.

На сьогодні в Україні промисловість – один з найбільш енергоємних секторів. На нього припадає близько 30% всього енергоспоживання; 36% викидів СО2.

«Для зменшення енергоємності промисловості Держенергоефективності спільно з Українсько-данським енергетичним центром розробило механізм державної підтримки підприємств у реалізації заходів із підвищення енергоефективності та скорочення викидів парникових газів», - повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук під час виступу.

«Механізм схожий на вже популярну програму «теплих кредитів». За нашою концепцією підприємство зможе взяти у банку кредит на реалізацію енергоефективних заходів та «зелених» проектів. Після їх впровадження передбачається надання підприємству компенсації частини суми кредиту від держави», - додав Сергій Савчук.

Впровадження цього механізму дозволить:

Урядовий портал

Міжнародний форум з енергетики для сталого розвитку в Україні

Глобальні виклики у сфері енергетики

IX Міжнародний форум з енергетики для сталого розвитку. Сесії та семінари