Скарби нації

Категорія: Публікації Опубліковано: Четвер, 17 січня 2019 Автор: Super User
Скарби нації

16 січня 2019 року за участю голови Виконкому НТСЕУ Олександра Дупака відбулося дипломатичне прийняття «Скарби нації», присвячене 100-річчя з дня проголошення Акту Злуки ― політико-правового об’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки в єдину соборну державу.

На заході, що відбувався на території Національного заповідника «Софія Київська» у Будинку Митрополита, було представлено унікальний історичний артефакт та документальний фільм про добу козацтва.

Організаторами заходу були Міністерство інформаційної політики України, телеканал «1+1», Національний заповідник «Софія Київська» за сприяння Національного музею історії України.

У події взяли участь представники посольств та дипломатичних місій в Україні, Міністр культури України Євген Нищук, Міністр освіти і науки України Лілія Гріневич, Перший заступник Міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, народні депутати України, представники історичних установ. Захід відвідав нащадок гетьмана Кирила Розумовського Грегор Розумовський.

Скарби нації

Автори проекту шукають втрачені артефакти, що підтверджують українську державність, та розвивають головний історичний бренд країни ― козаків.

«Цього року ми пішли далі і залучили до наших пошуків прямого нащадка останнього українського гетьмана Кирила Розумовського ― графа Грегора Розумовського. Він історик за освітою, мешкає в Австрії, але спеціально прилітав на три тижні для участі у зйомках. Його родинна історія ― ключ до таємниць  минулого цілої країни», ― цитує ТСН автора і продюсера проекту Акіма Галімова.

До свого дослідження творці фільму «Скарби нації» залучили найкращих науковців та істориків світу, а зйомки проходили на території України, США, Австрії, Туреччини, Польщі та Росії.

Скарби нації

У різні часи з території України вивезли чимало коштовних та історично важливих скарбів. Спеціально до прем’єри фільму «Скарби нації» телеканал 1+1 запустив сайт, де представлена інформація про цінності, які належать Україні, але перебувають за її межами.

Прем'єра фільму «Скарби нації» ― 19-го січня о 20:15 на 1+1