Огляд пресиІнформаційно-аналітичні випуски НТСЕУ про стан та перспективи паливно-енергетичного комплексу України

forumЯк уникнути типових помилок за проєктування та монтажу фундаментних уземлювачів. 15.09.2023 11:00

5EXX Міжнародний енергетичний бізнес форум «5Е»

17-19 жовтня 2023 року

Громадська рада розглянула сучасний стан та перспективи розвитку атомної енергетики України

Категорія: Публікації Опубліковано: Субота, 20 березня 2021 Автор: НТСЕУ
Громадська рада при Міненерго

Представники НТСЕУ взяли участь у першому цього року засіданні Громадської ради при Міненерго. Під головуванням Семена Поташника розглянули одне із важливих питань розвитку енергетики – сучасний стан та перспективи розвитку атомної енергетики України.

На порядку денному:

  1. Про поточний стан справ та перспективи розвитку атомної енергетики України.
  2. Про підготовку «Довгострокової програми розвитку атомної енергетики України» та «Концепції державної цільової економічної програми розвитку атомно-промислового комплексу до 2026 року»

Важливо, що участь у засіданні взяв в.о. Міністра Юрій Вітренко, цим самим підкресливши важливе значення для Міністерства залучення експертів від громадськості до обговорення проблемних питань роботи галузі. Крім того, на початковому етапі розроблення стратегічних документів це дозволить більш повно проаналізувати та врахувати думку громадськості.

Доповіли на засіданні:

Юрій Сапожников, директор Департаменту ядерної енергетики та атомної промисловості Міненерго ознайомив з вітчизняним енергоринком: фінансові результати роботи Енергоатома за 2020 рік»;

В’ячеслав Бронніков, Почесний президент Українського ядерного товариства щодо Позиція Асоціації УЯФ та Микола Виноградов, заступник генерального директора Асоціації Український ядерний форум щодо проблеми формування політики розвитку ядерної енергетики України.

Також Громадська рада обрала голову комісії Громадської ради з питань атомно-промислового комплексу. Очолив комісію Микола Виноградов.