Пішов з життя Володимир Тонкий

Категорія: Новини Опубліковано: П'ятниця, 16 грудня 2016 Автор: НТСЕУ
Володимир Григорович Тонкий

З глибоким сумом сповіщаємо, що 14 грудня 2016 на 82 році пішов із життя Володимир Григорович Тонкий.

Володимир Григорович очолював Київенергоремонт майже 30 років (1973–2001). Після пуску першого блока на ЧАЕС в 1977 році підприємство під його керівництвом впровадило технологію ремонту новітнього на той час турбінного та електротехнічного обладнання і забезпечило відповідний технічний рівень проведення робіт. На цій основі Київенергоремонт отримав постійний дозвіл Держтехнагляду на ремонт обладнання ЧАЕС.

Це була робота в умовах постійного іонізуючого опромінення. Окрім того, роботи на ЧАЕС вимагали високого рівня механізації у зв'язку з тим, що обладнання розміщувалося у спеціальних боксах. Особлива увага приділялася підготовці зварників для спеціалізованих зварювальних робіт на обладнанні Чорнобильської АЕС.

Аварія реактора четвертого енергоблоку 26 квітня 1986 року залишила глибокий слід як у Володимира Григоровича, так і в житті кожного працівника, очолюваного ним колективу, а також членів їх сімей, що мешкали в Прип'яті й опинилися в зоні радіаційного забруднення.

Володимир Григорович з перших днів брав участь в організації і евакуації персоналу. У подальшому переважна більшість працівників Київенергоремонту брала участь в, організованих вахтовим методом, роботах. Проводився аварійно-відновлювальний ремонт турбін блоків № 1 та № 2. Важко перелічити всіх працівників Київенергоремонту, які взяли участь у ліквідації наслідків найтехногеннішої катастрофи на території України.

Після цієї трагедії В.Г. Тонкому видали посвідчення учасника ліквідації аварії на ЧАЕС 2 категорії.

2001 року Володимира Григоровича було призначено радником Голови правління Київенерго, а 2002 року – заступником директора Учбового центру Київенерго.

24 листопада 2014 року на звітно-виборчій конференції Науково-технічної спілки енергетиків та електротехніків України (НТСЕУ) Володимира Григоровича Тонкого було обрано Головою ревізійної комісії НТСЕУ.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким, колегам і всім, хто завжди світлим серцем пам’ятатиме Володимира Григоровича.

Вічна йому пам'ять!

Виконком НТСЕУ