Огляд пресиІнформаційно-аналітичні випуски НТСЕУ про стан та перспективи паливно-енергетичного комплексу України

forumЯк уникнути типових помилок за проєктування та монтажу фундаментних уземлювачів. 15.09.2023 11:00

5EXX Міжнародний енергетичний бізнес форум «5Е»

17-19 жовтня 2023 року

Герман Галущенко – Міністр енергетики

Категорія: Новини Опубліковано: П'ятниця, 30 квітня 2021 Автор: НТСЕУ
У Міненерго представили нового Міністра енергетики

У Міненерго представили нового Міністра енергетики. 

Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов представив нового очільника Міністерства енергетики Германа Галущенка.

Герман Галущенко наголосив на необхідності швидкої і злагодженої роботи всієї команди Міністерства для вирішення проблем, що накопичилися в галузі за час відсутності повноцінного Міністра.

«Ми маємо якнайшвидше знайти шляхи розв’язання проблем, що накопичилися в галузі. Закликаю всіх об’єднатися і працювати разом, як потужна єдина команда. Давайте думати креативно, пропонувати нестандартні рішення і шукати компроміси, які допоможуть нам взагалі забути про проблеми в галузі. Найважливіша річ зараз – це стабільна робота енергосистеми», - зазначив Герман Галущенко.

Напередодні Верховна Рада призначила Германа Галущенка Міністром енергетики України. За це проголосували 305 народних депутатів.

Довідка:

Герман Галущенко народився 1 травня 1973 року в м. Львів. У 1995 році закінчив Львівський державний університет за спеціальністю правознавство, отримавши диплом юриста з відзнакою. Також закінчив Українську академію зовнішньої торгівлі за спеціалізацією менеджмент зовнішньоекономічної діяльності, має диплом магістра міжнародного менеджменту.

Працював у прокуратурі, Міністерстві закордонних справ України. Досвід Германа Галущенко включає роботу на керівних посадах у центральних органах виконавчої влади. У різні роки він обіймав посади заступника керівника департаменту Секретаріату (Адміністрації) Президента України, директора департаменту судової роботи Міністерства юстиції України.

У 2013-2014 роках виконавчий директор з правового забезпечення ДП «НАЕК «Енергоатом».

З 2012 року викладав міжнародне приватне право в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Доцент кафедри міжнародного приватного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

З травня 2020 року по 29 квітня 2021 року - віце-президент НАЕК «Енергоатом».