Огляд пресиІнформаційно-аналітичні випуски НТСЕУ про стан та перспективи паливно-енергетичного комплексу України

forumЯк уникнути типових помилок за проєктування та монтажу фундаментних уземлювачів. 15.09.2023 11:00

5EXX Міжнародний енергетичний бізнес форум «5Е»

17-19 жовтня 2023 року

Вимоги ДСТУ IEC/EN серії 62305 «Блискавкозахист»

Категорія: Новини Опубліковано: Четвер, 14 березня 2024 Автор: НТСЕУ
Вимоги ДСТУ IEC/EN серії 62305 «Блискавкозахист»

Український комітет захисту від блискавки ГО «НТСЕУ» запрошує проєктувальників, експертів, монтажників, постачальників компонентів та замовників систем захисту будівель і споруд від блискавки на безкоштовний вебінар «Вимоги ДСТУ IEC/EN серії 62305 «Блискавкозахист» до систем перехоплення блискавок» найближчої середи 20.03.2024 о 15:05 на платформі Zoom.

 Прийняття Національним органом стандартизації (УкрНДНЦ) від початку цього року 20 268-ми ДСТУ CEN/CENELEC у пакетному режимі (за методом визнання, без перекладу, мовою оригіналу) створює небиякі виклики для наших виконавців та експертів. Для кваліфікованого висвітлення нормативних вимог з проєктування систем блискавкозахисту нами залучено членів підкомітету ПК 2 «Застосування систем захисту від блискавок будівель і споруд» технічного комітету стандартизації ТК-315, у якому було здійснено ідентичний переклад усіх 4-х частин ДСТУ IEC/EN 62305 «Блискавкозахист». Також у засіданні візьмуть участь та нададуть відповіді на запитання фахівці з Українсього комітету захисту від блискавки ГО «НТСЕУ» та робочої групи CIGRE WG C4.1 UA «Блискавкозахист».

Цей вебінар підготовлено з урахуванням запитів проєктувальників та експертів, яким доводиться приймати рішення про правомірність використання деяких систем перехоплення блискавки, які пропонують їм комерційні представники компаній, що постачають їх на ринок України. Тому буде приділено увагу тим ДСТУ IEC/EN, обовязковість дотримання яких визначена нормативно-розпорядчими документами.

Для підключення до вебнару на платформі ZOOM достатньо подати заявку до Секретаріату ГО «НТСЕУ» на адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., у якій зазначити:

- найменування експертної організації;
- ПІБ експерта, який візьме участь у вебінарі «Блискавкозахист»;
- електронну адресу експерта (якщо вона відрізняється від адреси експертного центру).
По отриманні заявки ми надішлемо вам посилання на приєднання.