Огляд пресиІнформаційно-аналітичні випуски НТСЕУ про стан та перспективи паливно-енергетичного комплексу України

forumЯк уникнути типових помилок за проєктування та монтажу фундаментних уземлювачів. 15.09.2023 11:00

5EXX Міжнародний енергетичний бізнес форум «5Е»

17-19 жовтня 2023 року

Саудівська Аравія запланувала запустити найбільше в світі виробництво зеленого водню

Категорія: Новини Опубліковано: Четвер, 16 липня 2020 Автор: НТСЕУ

Компанії ACWA Power, Air Products, а також особлива економічна зона в Саудівській Аравії NEOM сформували консорціум, метою якого є створення масового виробництва зеленого водню.

Підприємство вартістю $5 млрд буде випускати 650 тонн водню в день з метою його експорту «на глобальні ринки». Розміщуватиметься підприємство в NEOM.

Для виробництва водню будуть використовуватися електролізер thyssenkrupp і «більше 4 ГВт потужностей сонячної, вітрової енергетики та систем накопичення енергії. Підприємство також буде виробляти азот методом сепарації повітря за технологією Air Products і 1,2 млн тонн зеленого аміаку на рік.

Виробництво на заводі в NEOM має розпочатися з 2025 року.

Наразі зелений водень розглядається в якості мало не основного елемента «остаточного» рішення задач декарбонізації. Пілотні проекти в області зеленого водню реалізуються по всьому світу.

Нагадаємо: найбільша в Європі електроенергетична компанія Enel планує в наступному році запустити бізнес з виробництва екологічно чистого водню. Це має допомогти їй прискорити реалізацію плану стати вуглецево-нейтральною не пізніше 2050 року.

Mind