Огляд пресиІнформаційно-аналітичні випуски НТСЕУ про стан та перспективи паливно-енергетичного комплексу України

forumЯк уникнути типових помилок за проєктування та монтажу фундаментних уземлювачів. 15.09.2023 11:00

5EXX Міжнародний енергетичний бізнес форум «5Е»

17-19 жовтня 2023 року

НЕК «Укренерго» отримала статус повноправного члена в ENTSO-E

Категорія: Новини Опубліковано: П'ятниця, 15 грудня 2023 Автор: НТСЕУ
НЕК «Укренерго» отримала статус повноправного члена в ENTSO-E

НЕК «Укренерго» отримало повноправне членство в Європейській мережі операторів системи передачі електроенергії ENTSO-E. Таке рішення 14 грудня прийняв вищий керівний орган ENTSO-E – Генеральна Асамблея під час свого засідання.

З 1 січня 2024 року оператор української енергосистеми стане 40-м повноправним членом об’єднання.

Членство «Укренерго» в ENTSO-E відкриває новий етап співпраці українського та європейських операторів енергосистем як рівноправних учасників європейського енергетичного простору.

Набуття Укренерго юридичного статусу члена ENTSO-E – наступний крок на шляху євроінтеграції української енергосистеми. Він став можливим зокрема і після того, як в листопаді 2023 року ENTSO-E оголосила про завершення проєкту синхронізації з Україною та підтвердила успішне виконання українським оператором ключових технічних вимог, необхідних для забезпечення постійного з’єднання між енергосистемами континентальної Європи та України.

«Члени ENTSO-E керуються спільною відповідальністю для забезпечення енергетичного переходу та збереження світла в Європі. Вітаючи Укренерго як члена асоціації, підкреслюється прагнення ENTSO-E зміцнювати співпрацю між ОСП на загальноєвропейському рівні з метою підвищення безпеки, стійкості та надійності об’єднаної енергосистеми», – йдеться в офіційному повідомленні ENTSO-E. В Асоціації європейських ОСП підкреслили, що над досягненням такого рівня інтеграції вони співпрацюють з Укренерго з 2017 року.

НЕК «Укренерго»