Огляд пресиІнформаційно-аналітичні випуски НТСЕУ про стан та перспективи паливно-енергетичного комплексу України

forumЯк уникнути типових помилок за проєктування та монтажу фундаментних уземлювачів. 15.09.2023 11:00

5EXX Міжнародний енергетичний бізнес форум «5Е»

17-19 жовтня 2023 року

Глобальна енергетика та проблеми безпеки

Категорія: Публікації Опубліковано: Середа, 19 травня 2010 Автор: НТСЕУ
Israel

З 3 по 10 травня 2010 у м. Тель-Авів (Ізраїль) відбувся Міжнародний науково-практичний семінар «Міжнародне науково-технічне співробітництво-2010. Глобальна енергетика та проблеми безпеки. Підвищення якості підготовки інженерних і наукових працівників», організований Міжнародною спілкою наукових та інженерних об'єднань (МСНІО) за участю Федерації інженерних асоціацій Європи (FEANI) та Асоціації інженерів Ізраїлю.

У складі делегації НТСЕУ були Олександр Дупак, віце-президент, голова Виконкому НТСЕУ, член правління Міжнародної спілки НІО, Віталій Скляров, президент Українського національного комітету CIGRE, з доповіддю на тему «Критичний аналіз найбільших аварій в національних енергетичних системах світу. Міждержавні та науково-технічні рішення з запобігання масштабних енергетичних аварій, техногенних та екологічних катастроф», Володимир Бронніков, генеральний директор Атомпроектінжиніринг ДП НАЕК «Енергоатом», з доповіддю на тему «Роль науково-технічного співробітництва в розвитку атомної енергетики України», Семен Поташник, голова правління ВАТ «Укргідроенерго» з доповіддю на тему «Досвід міжнародного співробітництва при модернізації існуючого Дніпровського каскаду ГЕС і споруди Дністровської ГАЕС», Григорій Гримуд, головний інженер - перший заступник директора НЕК «Укренерго», з доповіддю на тему «Впровадження досягнень науки і техніки для забезпечення надійної роботи електроенергетичних міждержавних зв'язків», Василь Ковач, генеральний директор ВАТ «Закарпаттяобленерго», голова Закарпатського правління НТСЕУ, з доповіддю на тему «Особливості енергозабезпечення споживачів гірських регіонів і обслуговування міждержавних ліній електропередачі. Роль науки та інженерної техніки», Сергій Попов, Генеральний директор ВАТ «Центренерго», з доповіддю на тему «Інвестиційна політика енергогенеруючих компаній з модернізації та реконструкції енергоблоків теплових електростанцій», Артур Праховник,д иректор Інституту енергозбереження та енергоменеджменту НТУ «КПІ», з доповіддю на тему «Енергетичний менеджмент в системі підготовки кадрів та підвищення кваліфікації фахівців, науковців», Олександр Шпак, гнеральний директор ВАТ «Хмельницькобленерго», голова Хмельницького правління НТСЕУ, з доповіддю на тему «Енергетика сталого розвитку - нова платформа енергозабезпечення міст і населених пунктів. Системний підхід до формування інформаційних мереж», Володимир Шевчук, директор Дністровської ГЕС ВАТ «Укргідроенерго», з доповіддю на тему «Досвід міжнародного співробітництва при модернізації існуючих і спорудження нових ГЕС-ГАЕС в Україні».

У рамках семінару відбулися зустріч з науково-технічної громадськістю Тель-Авіва, відвідування електростанції у м. Хедера.

На семінарі проведено урочисте вручення нагрудних знаків з нагоди 130-річчя НТСЕУ з присвоєнням звання почесного члена спілки Володимиру Сітцеву, першому віце-президенту Міжнародної спілки НІО, і Юрію Гуляєву, академіку РАН, президенту Міжнародного і Російського союзів НІО.