Огляд пресиІнформаційно-аналітичні випуски НТСЕУ про стан та перспективи паливно-енергетичного комплексу України

forumЯк уникнути типових помилок за проєктування та монтажу фундаментних уземлювачів. 15.09.2023 11:00

5EXX Міжнародний енергетичний бізнес форум «5Е»

17-19 жовтня 2023 року

Звернення до вчених, інженерів, спеціалістів-енергетиків, керівників, менеджерів і власників енергетичних компаній, підприємств та організацій України

Категорія: Публікації Опубліковано: Четвер, 11 квітня 2013 Автор: НТСЕУ

Шановні колеги!

Рекомендуємо Вам ознайомитися з інформаційно-аналітичними матеріалами спеціального випуску науково-виробничого журналу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Науково-технічної спілки енергетиків та електротехніків України «Енергетика та електрифікація» № 1/2013.

По-перше, до розширеного нового складу Редакційної колегії журналу увійшли відомі та авторитетні фахівці в галузі енергетики, державні та громадські діячі.

По-друге, реалізовані передбачені структурою журналу нижченаведені розділи, науково-технічні та громадськозначущі публікації, у тому числі:

  1. Привітання Міністра енергетики та вугільної промисловості України Е. А. Ставицького енергетикам України з побажаннями успіхів у реалізації важливих проектів державної ваги у 2013 році.
  2. Довідка про створення і діяльність Науково-технічної спілки енергетиків та електротехніків України – учасника Всеукраїнської програми «Національні лідери України» (текст і фото із другого видання книги «Золотий фонд нації»). Інформація про науково-технічні заходи, спільно проведені НТСЕУ, Міненерговугілля, НАН України та ін. у 2012 році.
  3. Громадське обговорення проекту МЦПД щодо зменшення шкідливих викидів у тепловій електроенергетиці на виконання вимог Європейського Енергетичного співтовариства (13.03.2012 р., м. Київ, вул. Липська, 3, Будинок Комітетів Верховної Ради України).
  4. Громадське обговорення проекту оновленої Енергетичної стратегії України на період до 2030 року (18.07.2012 р., м. Київ, вул. Хрещатик, 30, Конференц-зал Міненерговугілля України).
  5. XXV Міжнародна науково-технічна конференція «Енергетика майбутнього в Україні: альтернативність, ефективність, безпека»
    (5-7.09.12 р., смт Миколаївка, АР Крим).
    Привітання від органів законодавчої та виконавчої влади, міжнародних організацій та громадських об‘єднань. Основні доповіді та повідомлення (тези). Рішення XXV Міжнародної науково-технічної конференції.
  6. Міжнародні змагання професійної майстерності бригад по обслуговуванню високовольтних ліній електропередачі (ВЛЕП) національних енергосистем держав - учасниць СНД (м. Вінниця, 8-15.09.12р.).
  7. Х Міжнародний форум «Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє» (26-28.09.2012 р., Міжнародний виставковий центр, Київ, Броварський проспект, 15). Інформація про основні заходи і експонентів форуму про програму «День атомної енергетики» та ін. Науково-практичний семінар «Особливості режимів роботи ОЕС України за умов введення в експлуатацію нових електростанцій на альтернативних джерелах енергії. Висновки та рекомендації». Організатор: НЕК «Укренерго», НТСЕУ. Висновки та пропозиції учасників семінару.
  8. Участь делегацій НТСЕУ у Всесвітніх та міжнародних конгресах, конференціях, семінарах Міжнародного Союзу наукових та інженерних громадських об‘єднань.
  9. Інформація про склад Громадської ради при Міненерговугілля, план заходів на 2012 р., основні висновки та пропозиції ГР з перспектив розвитку атомної енергетики та вугільної промисловості в Україні.
  10. Інформація про надання учбовій аудиторії ІЕЕ НТУУ «КПІ» ім'я А.В. Праховника, Почесного професора НТУУ «КПІ», видатного вченого і громадського діяча.

 

Запрошуємо до плідної співпраці у сфері формування ефективної енергетичної політики на загальнодержавному і регіональному рівнях, впровадження новітніх технологій, досягнень інженерної науки і техніки, удосконалення законодавчої та нормативно-правової бази в електроенергетичній галузі, підвищення кваліфікації фахівців тощо.

Спілка має певні важелі впливу на формування законодавчої, нормативно-правової та науково-технічної політики в паливно-енергетичному комплексі України. Цей вплив забезпечується шляхом проведення науково-технічної, інформаційно-аналітичної та видавничої діяльності, пропаганди досягнень і передового досвіду в галузі електроенергетики, організації громадських обговорень інноваційно-інвестиційних програм і проектів розвитку енергетики, законопроектів і важливих нормативно-правових актів з метою удосконалення та роз'яснення їх суті широкому загалу, забезпечення енергетичної та екологічної безпеки держави.

Просимо сприяти реалізації запланованих НТСЕУ на 2013 рік і погоджених Міненерговугілля України науково-технічних, інформаційно-аналітичних та просвітницьких заходів в галузі енергетики, а також надавати інформаційні повідомлення про результати проведених заходів і науково-технічних досліджень, у тому числі за участі НТСЕУ, надавати для публікації проекти напрацьованих законодавчо-нормативних документів з метою їх громадського обговорення, проведення незалежної експертної оцінки.

Інформацію щодо окремих статей і розділів журналу можна отримати за допомогою редакції: тел.+38 044 536-40-29, е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

З повагою

Віце-президент,
голова Виконкому НТСЕУ
Заслужений енергетик України
О. Дупак

Віце-президент,
академік-секретар ВФТПЕ НАНУ,
академік НАН України
Б. Стогній