Огляд пресиІнформаційно-аналітичні випуски НТСЕУ про стан та перспективи паливно-енергетичного комплексу України

forumЯк уникнути типових помилок за проєктування та монтажу фундаментних уземлювачів. 15.09.2023 11:00

5EXX Міжнародний енергетичний бізнес форум «5Е»

17-19 жовтня 2023 року

Я пишаюсь нашою енергосистемою, вона була найкраща у світі

Категорія: Публікації Опубліковано: Середа, 22 лютого 2023 Автор: НТСЕУ
Ю.М.Бондаренко

Юрій Бондаренко в гостях у Enrgy Club.

Стаж Юрія Бондаренка в енергетиці майже 50 років. Починав електриком на заводі в Луганську, потім як інженер-релейщик обслуговував високовольтні підстанції в Києві та Київській області. 7 років відповідав за впровадження інноваційних технологій в Міністерстві енергетики України та вже 30 років керує науково-технічної компанією, впроваджує новітні технології на підстанціях та електростанціях в Україні та за кордоном, останні 15 років представляє наш Національний Комітет в Міжнародній раді експертів CIGRE.

«Я пишаюсь нашою енергосистемою, вона була найкраща у світі.

По-перше, як високотехнологічна система, вона побудована на стандартах надійності мережі та генерації, а це : резервування і закільцьованість, високий рівень диспетчеризації, автоматизації, контролю та управління, системи SCADA, АРЧМ, WAMS, оптоволоконні лінії зв’язку, кібербезпека.

По-друге, за мирних часів у нас ніколи не було «блекаутів», як це було в енергосистемах Америки, Європи, Африки. Кожні 2 роки, в Парижі, ми розглядаємо такі аварії та їх причини.

По-третє, енергосистема-унікальна, бо поєднує різні види генерації: атомну, теплову, гідро, відновлювальну. Цей склад треба зберігати, поступово змінюючи технології та не робити політичні заяви про 100% відновлювальної енергетики».

Читати або слухати про енергетику під час війни та перспективи її розвитку після перемоги України